Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie

Nuttige Links: tuinverenigingen

  Uw vereniging hier?
Klik hier om de website te bezoeken
Uw vereniging kan gratis opgenomen worden onder deze rubriek indien deze betrekking heeft tot de tuin, planten of natuur. Als tegenprestaties vragen we énkel een duidelijk zichtbare link of actieve button naar De Tuingids. www.detuingids.be
Tevens bestaat de mogelijkheid van een partnership door het aanleveren van informatie of redactioneel.
E-Mail: info@detuingids.be
Adres: Daniël Dedobbeleer
België - 1750 Lennik, Negenbunderstraat 47

  Cactussen en Vetplanten v.z.w.
Klik hier om de website te bezoeken
De homepage van de gelijknamige Belgische cactusclub (in 't Nederlands én in het Engels) met tal van kweektips, met verenigingsnieuws, met vele links naar andere cactussites, met een fotogallerij, spelletjes, een zaadlijst , maand-na-maand-verzorging (te downloaden), een evenenementenkalender, maandelijkse updates,...
E-Mail: info@cactussen-en-vetplanten.org

  Grusonia, West-Vlaamse cactus- en vetplantenvereniging
Klik hier om de website te bezoeken
Bent u ook gefascineerd door die prachtige cactussen en vetplanten? Het is veel makkelijker dan u denkt: cactussen zaaien en opkweken zodat er prachtige bloemen op komen!
Kom eens een kijkje nemen op een van onze samenkomsten en win enkele prachtige cactussen op onze tombola. Mensen zoals U en ik hebben er een leuke hobby aan!
E-Mail: rik.bruneel@skynet.be
Adres: Rik Bruneel
Batavialaan 69 - 8800 Roeselare
Telefoon: 051/22 62 01

  Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden
Klik hier om de website te bezoeken
De vereniging heeft ten doel het verbeteren en verbreiden van de kennis en de cultuur van fuchsia's. Zij tracht dit doel te bereiken door: het stimuleren van de ontwikkeling van betere teeltmethoden in de ruimste zin. Het houden van bijeenkomsten, vergaderingen en excursies, het streven naar een juiste naamgeving, het houden van lezingen en voordrachten, het houden en of doen houden van tentoonstellingen en keuringen, het aanwenden van andere wettige middelen die voor het bereiken van het doel bevorderlijk kunnen zijn, een en ander met inachtneming van de richtlijnen van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden.
E-Mail: f.a.van.mameren@aie.nl
Adres: Varenstraat 9, NL-5662 EK Geldrop
Telefoon: 0031/035 525 49 92

  Nederlandse Lathyrus Vereniging
Klik hier om de website te bezoeken
De Nederlandse Lathyrus Vereniging viert in 2002 haar 75 jarige jubileum met een Lathyrustentoonstelling op de Floriade in Nederland. Het is een vereniging van liefhebbers voor de prachtige geurende bloem Lathyrus. Het doel van de vereniging is het kweken van Lathyrus te bevorderen. Deze doelstelling proberen we te bereiken door voorlichting te geven over de kweek, collectief zaden bestellen in Engeland, het organiseren van een jaarlijkse landelijke Lathyrus tentoonstelling, het uitgeven van een teeltbeschrijving en het onderhouden van contacten met verenigingen van amateur- kwekers, teneinde het kweken van Lathyrus door leden van deze verenigingen te stimuleren. De Nederlandse Lathyrus Vereniging heeft leden en donateurs in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.
E-Mail: informatie@lathyrus-vereniging.nl
Adres: Neptunus 27, NL-3962 KW Wyk by Duurstede
Telefoon: 0031 343-591096

  Velt Groot Gooik
Klik hier om de website te bezoeken
Velt vzw is de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze. Velt fundeert haar werking op het respect voor de samenhang van alle dingen op aarde. Velt wil de ecologische leefwijze concreet gestalte geven: in huis, tuin, keuken en daarbuiten.
Velt Groot Gooik is één van de meer dan 100 bruisende lokale afdelingen. We organiseren voordrachten, cursussen, uitstappen, wandelingen, ... met als onderwerp de ecologische moestuin, siertuin, ecologisch koken en consumeren.
E-Mail: info.groot-gooik@velt.be
Adres: Secretariaat: Bruneaustraat 56 - 1755 Gooik

  VELT-Gemert
Klik hier om de website te bezoeken
VELT-Gemert beheert een voorlichtingstuin van 3 ha in de wijk Schoorswinkel in Gemert. Dit is een uitvalsbasis voor cursussen en proefteelten om de minst kwetsbare groentenrassen te ontdekken, kruiden te telen en oud dorpslandschap in stand te houden met veel natuur. Velt-Gemert verkoopt uit eigen tuin zaden, pompoenen, geneeskrachtige zalven en olie en honing. Daarnaast geeft het in eigen beheer een pompoenreceptenboekje uit. VELT-Gemert organiseert voor leden cursussen, lezingen, vrijwilligersdagen en excursies. Voor algemeen publiek geeft VELT-Gemert voorlichting op markten en beurzen.
E-Mail: VELT@cranen.demon.nl
Adres: Secretariaat VELT-Gemert, Oudestraat 70, 5421 WG G
Telefoon: 0032/0492 - 361608

  Vlaamse Vaste Planten Vereniging v.z.w.
Klik hier om de website te bezoeken
In 1992 kwam er een groep vaste planten liefhebbers bij elkaar. Zij stichtten dan ook de Vlaamse Vaste Planten Vereniging, kortweg de VVPV genoemd. De doelstelling was en is om zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de mogelijkheden van vaste planten in de tuin. De vereniging doet dit o.a. door elke 3 maanden een interessant tijdschrift uit te brengen. Een vereniging telt meer dan 1200 plantenliefhebber op zijn ledenlijst.
E-Mail: penningmeester@vvpv.be
Adres: Jos Walravens - Ondervoorzitter/penningmeester/webmaster
Jan Boonlaan 31 - 1500 Halle
Telefoon: 00/32/(0)2/356 13 38

  Volkstuinen Gentbrugge (Koninklijk Werk van de Akker)
Klik hier om de website te bezoeken
Het Koninklijk Werk van de Volkstuinen Gentbrugge, is een vereniging van tuiniers en mensen met groene vingers.
Bezoek het grootste volkstuinencomplex van Vlaanderen (3,5 ha) bestaande uit 123 tuintjes. Het is tevens een boeiend wandelgebied in de Gentbrugse Scheldemeersen.
E-Mail: volkstuinen-gentbrugge@pandora.beIndien u uw website graag onder deze rubriek wil, kan u ons steeds contacteren: info@detuingids.be

 

 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]