Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Internationale Dag van de Biodiversiteit: Plantentuinjogging te Meise op 18 mei 2014!

Smeer die kuiten in, trek die loopschoenen aan en doe mee met de Plantentuinjogging op zondag 18 mei! Speciaal voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit stelt de Plantentuin Meise zijn domein open voor joggers. Een unieke kans om de Plantentuin op een sportieve manier te ontdekken én je steunt er de berggorilla's in Congo mee!

Geoefende lopers, gezapige joggers en zelfs wandelaars: allemaal zijn ze welkom op de Plantentuinjogging! Héél uitzonderlijk stippelden we samen met de joggersclub De Meelopers uit Meise een loopparcours uit: 7,2 kilometer of 13,6 kilometer door het prachtige domein van de Plantentuin.

Dat joggen doen we niet zomaar. We sporten in de Plantentuin in het kader van de Internationale Dag van de Biodiversiteit, een initiatief van de Verenigde Naties. Want biodiversiteit in het plantenrijk, daar is het in de Plantentuin allemaal om te doen.

Want het parcours van de Plantentuinjogging leidt je onder meer door 'Wild Meise': een stukje van het domein waar we niet zaaien, snoeien en planten, maar de natuur haar zin laten doen. Je vindt er de typische biotoop van deze Vlaams-Brabantse zandleemstreek met zijn hooiweiden vol vlinders!

Wie deelneemt aan de Plantentuinjogging steunt ook een goed doel. De opbrengst schenken we aan het Virunga National Park in Congo, waar zeldzame planten en de berggorilla's leven.

Berggorilla's in Congo
Het Virunga National Park is een uniek natuurgebied van 790.000 hectare en ligt voor een deel in Oeganda, Rwanda en Congo. Op de flanken van de vulkanen groeien zeldzame planten en leven de beroemde berggorilla’s, waarvan er wereldwijd nog amper 400 in het wild voorkomen. Hoewel het een nationaal park is, zijn de gorilla’s er nog vaak het slachtoffer van stropers die het vlees verkopen als voedsel. Geregeld worden ook babygorilla’s bij hun moeders weggekaapt om op de zwarte markt als huisdier of zoo-attractie te worden verkocht.

Binnenkort óók in de Plantentuin

Pelargoniumweekend
De zomer staat voor de deur en dus willen we overal pelargoniums zien! Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vanaf 13.30u houdt de Plantentuin een 'Pelargoniumweekend'.
Ken je het verschil tussen een pelargonium en een geranium? Onze leggen je het graag uit! Je vindt ze in het info-tentje vóór het Plantenpaleis. En in de Tuinwinkel zijn ook nog eens tien verschillende soorten heerlijk ruikende pelargoniums te koop.
Op zondag 25 mei van 14u tot 17u toont een herborist hoe je met pelargoniumolie zalige huidverzorgingsproducten maakt.

Expo 'Bloemenharten'
Aquarelschilderes Alberte Mannaert (°1932) toont in de Oranjerie haar mooiste collectie 'Bloemenharten'. Ze haalde haar inspiratie uit de Plantentuin, waarvan ze haar hele leven al een trouwe bezoekster is.
De tentoonstelling loopt van 17 mei tot 27 juli in de Oranjerie.

Plantentuinjogging praktisch
Zondag 18 mei 2014. Startplaats: Willy Vandenberghecentrum, Nieuwelaan 98-100, 1860 Meise (ingang via parking zwembad). Wandelaars: vanaf 11u. Lopers (7,2 km of 13,6 km): om 14.30u. Prijs: wandelaars 3 euro, lopers 10 euro. www.meelopersmeise.be

Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise
www.plantentuinmeise.be
Kinderen: gratis Toegang volwassenen: € 6
Het ticket geeft toegang tot alle collecties van de Plantentuin waaronder het Plantenpaleis (deels in renovatie).
De Plantentuin is alle dagen open vanaf 9.30u


Bron: De Nationale Plantentuin van België – Meise

gepubliceerd op 13/5/2014
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]