Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Met beide voeten op de grond: Veilig snoeien op hoog niveau

Om de hoge takken vanaf de grond te snoeien, halen veel mensen vaak onveilige capriolen uit met bijvoorbeeld huishoudtrap of ladder. Met de introductie van telescopische accugereedschappen voor heggen en bomen maakt tuinspecialist GARDENA hier een einde aan. Voor het snoeien van hoge takken blijf je voortaan met beide voeten op de grond staan.

Hoge bomen
Met de nieuwe accustokzaag TCS Li zaag je moeiteloos dikke takken (tot 8 cm) door. Met de telescopische steel kan dat zelfs tot 4 meter hoogte. De Lithium-ion-accu garandeert voldoende power en een lange gebruikstijd. Opvallend is dat de accustokzaag slechts 3,4 kg weegt. De kantelbare zaagkop zorgt dat je ook (zonder bukken) op grondniveau kunt zagen.

Hoge hagen snoeien
Om een hoge haag eenvoudig te snoeien introduceert GARDENA de accuheggenschaar THS Li. De uitschuifbare steel kan daarbij een bereik van 3 meter halen. Het geringe gewicht (3,2 kg) zorgt voor een goede controle vanaf de grond. Net als de nieuwe accustokzaag is de heggenschaar voorzien van een kantelbare kop. Daarom kun je zonder bukken ook eenvoudig bodembedekkers of lage hagen snoeien.

Accu
Accugereedschappen worden steeds populairder. Behalve het grote gemak en de veiligheid, produceren de gereedschappen bijvoorbeeld nauwelijks geluid en geen CO2-uitstoot. De nieuwe gereedschappen zijn voorzien van de nieuwste generatie lithium-ion accu’s. De accu’s hebben een verrassend groot vermogen en dat resulteert onder meer in een extra lange gebruikstijd en krachtige prestaties. De nieuwe generatie accu’s behoudt vermogen, ook wanneer hij voor langere tijd niet gebruikt wordt. Een ander bijkomend voordeel is dat een accu multi-inzetbaar is. De accu past op meerdere GARDENA gereedschappen zoals een stokzaag, bladblazer, heggenschaar en gazontrimmer.
Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl


Bron: GARDENA

gepubliceerd op 6/4/2014
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]