Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Explosieve lente verovert Plantentuin Meise: Magnoliawandeling


Magnoliawandeling uitzonderlijk vervroegd
De lente is niet meer te houden in de Plantentuin Meise! Magnolia’s, camelia’s, narcissen, krokussen en rododendrons: bijna de hele Plantentuin staat in bloei. En dus vervroegen we de magnoliawandeling met liefst twee weken!

In de Plantentuin hebben we het nog nooit meegemaakt: de winterbloeiers zoals de cyclamen en de sneeuwklokjes zijn nog niet uitgebloeid en de magnoliabloemen zijn er al!

Zo’n lentevuurwerk is natuurlijk prachtig om te zien: behalve de schitterende en soms heerlijk geurende magnolia’s, hebben we ook al hele tapijten met krokussen en narcissen, duiken hier en daar vroege bloemen op bij de rododendrons, staan de knoppen van de camelia’s op springen en zijn er wilde gele sleutelbloemen en witte tapijten van bosanemonen te bewonderen.

Tegen al dat lentegeweld kunnen we niet op en dus vervroegen we de geplande magnoliawandeling met twee weken.

Vanaf zaterdag 15 maart krijg je een gratis magnoliawandelfolder bij je ticket aan de kassa. Die brengt je langs zo’n veertig verschillende soorten magnolia's. De wandeling duurt twee uur, maar uiteraard stap je op je eigen tempo. Trek stevige schoenen of laarzen aan!

Magnoliaweekend
Op zaterdag 29 en zondag 30 maart zijn de magnolia's ongetwijfeld op hun hoogtepunt! Het hele weekend zijn in de Tuinwinkel bijzondere cultuurvariëteiten te koop. Op zondagnamiddag staan Plantentuingidsen op het Pachthof klaar om uitleg te geven over de magnolia’s.

Machtige Magnolia-expo
Kan je maar niet genoeg krijgen van magnolia’s? Pik dan zeker de expo ‘Machtige Magnolia’s’ van de Aalsterse schilder André Van Schuylenbergh mee! Die loopt van 29 maart tot 4 mei in de Oranjerie van de Plantentuin.

Praktisch
Toegangsprijs 6 euro, 60+ en personen met beperkingen 5 euro, –18 jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis, studenten: 3 euro. Het ticket geeft toegang tot alle collecties van de Plantentuin waaronder het Plantenpaleis (deels in renovatie).
De Plantentuin is alle dagen open vanaf 9.30u
Nationale Plantentuin van België
Domein van Bouchout - Nieuwelaan, 38 - 1860 Meise (op 3 km van het Atomium)
A12 Brussel-Boom, uitrit 3 'Meise'
Openbaar vervoer: neem vanuit Station Brussel-Noord of vanaf metrostation Koning Boudewijn (metrolijn 6) de buslijn 250 of 251 van 'De Lijn'.
Info: www.plantentuinmeise.beinfo@br.fgov.be


Bron: De Nationale Plantentuin van België – Meise

gepubliceerd op 26/3/2014
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]