Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Snoeien met takkenschaar: eenvoudig takkenwerk


Bij het snoeien van takken is goed gereedschap het halve werk. Scherpe messen, optimale grip en minimale belasting van de polsgewrichten vormden de uitgangspunten voor een nieuwe serie takkenscharen. Met het juiste gereedschap is ‘takkenwerk’ eenvoudiger dan ooit.

Classic of Comfort
De nieuwe takkenscharen zijn verdeeld in twee series: Classic of Comfort. Wanneer je incidenteel takken snoeit, is de Classic takkenschaar geschikt. Bij veelvuldig gebruik merk je de extra voordelen van de Comfort takkenschaar. Door het zeer lichte gewicht en de tandheugeltechniek heb je namelijk nog minder kracht nodig. De Comfort takkenschaar met telescopische armen heeft een extra lang bereik (90 cm). Alle takkenscharen zijn voorzien van handgrepen met softgrip. Door de speciale ‘wijsvingerpositie’ hou je de schaar bovendien meteen op de juiste wijze vast en kun je direct aan de slag.

Aambeeld of papegaaienbek
Er zijn twee verschillende typen takkenscharen: aambeeld- en papegaaienbekschaar. Wanneer je oud hout en dode takken snoeit, gebruik je een aambeeldtakkenschaar. Deze snijdt aan één kant en het mes ‘slaat’ als het ware tegen het aanbeeld. De papegaaienbek heeft twee messen waardoor er van beide kanten wordt gesneden: ideaal voor jonge takken of zacht hout. Met de scherpe messen van de papegaaienbek knip je met gemak door de tak heen en daarbij ontzien schokdempers de polsgewrichten. Alle takkenscharen zijn, net als het andere snoeigereedschap van Gardena voorzien van precisiegeslepen messen met een beschermende coating.

Dik of dun
Een op de drie tuiniers snoeit elke maand en voor elke klus is er specifiek gereedschap. Voor dunne takjes en twijgjes gebruik je een snoeischaar terwijl voor dikke takken (2 tot 4 cm) een takkenschaar uitkomst biedt. Is de tak nog dikker? Dan kun je het beste zagen.
Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl.


Bron: Gardena

gepubliceerd op 23/3/2014
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]