Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Krokuskriebels in de Plantentuin Meise van 1 tot en met 9 maart 2014

Kom Krokuskriebelen in Plantentuin Meise!
Gratis kinderactiviteit in de krokusvakantie van 1 tot 9 maart.
Kom mee vliegen vangen, korstmossen zoeken, de geur van geraniums opsnuiven en speuren naar woudreuzen! Maak een blad-dia, kijk door een heus hemeloog en zoek een boom die net zo oud is als jij! Kom mee ... Krokuskriebelen in de Plantentuin!

Niks is zo fijn als uitwaaien tussen oude bomen en je knieeŽn vuil maken op zoek naar vruchtjes, zaadjes en blaadjes ... Doe dus mee met de speurtocht van Koning Amaryllo in de Plantentuin Meise! Ga mee op ontdekking door de Plantentuin zelf, de serres van het Plantenpaleis en ook een beetje in het historische kasteel.

Maar ... wie is die is Koning Amaryllo?
Amaryllo is de koning van het Plantenrijk, maar hij vindt ĎBotaniŽí een mooiere naam. Hij woont in een erg groot en oud kasteel. Dat staat in de Plantentuin van Meise.

Alle planten zijn onderdanen van zijn land. Alleen, het zijn er erg veel! Koning Amaryllo kent ze niet allemaal. Er zijn reusachtige onderdanen bij, zoals de bomen. Maar er wonen ook hele kleine onderdaantjes in BotaniŽ, zoals de mossen. Koning Amaryllo wil graag alles over zijn onderdanen weten. Speur jij mee?

Krokuskriebels in de Plantentuin Meise van 1 tot en met 9 maart 2014, van 10 tot 17u
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Kinderen: gratis
Toegang volwassenen: Ä 6; leden Gezinsbond: Ä 3

Het ticket geeft toegang tot alle collecties van de Plantentuin waaronder het Plantenpaleis (deels in renovatie).

Krokuskriebels, dat is een museumproject van de Gezinsbond. Het wil gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar op een verrassende manier laten kennismaken met de wereld van de musea. Tijdens de krokusvakantie kunnen ze deelnemen aan meer dan 150 activiteiten in bijna 100 musea in Vlaanderen en Brussel. Mama's, papa's, oma's en opa's beleven met hun rakkers de tijd van hun leven in het museum. Samen actief en interactief op stap!

Praktisch
Nationale Plantentuin van BelgiŽ
Domein van Bouchout - Nieuwelaan, 38 - 1860 Meise (op 3 km van het Atomium)
A12 Brussel-Boom, uitrit 3 'Meise'
Openbaar vervoer: neem vanuit Station Brussel-Noord of vanaf metrostation Koning Boudewijn (metrolijn 6) de buslijn 250 of 251 van 'De Lijn'.
Info: www.plantentuinmeise.be Ė info@br.fgov.be


Bron: De Nationale Plantentuin van BelgiŽ Ė Meise

gepubliceerd op 20/2/2014
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]