Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Winterbeautyís in de Nationale Plantentuin van BelgiŽ - Meise


De winter een kaal en donker seizoen? Niet in de Plantentuin in Meise! Van 16 januari tot 31 maart brengt de Winterwandeling je langs de mooiste winterbloeiers.

Zelfs tijdens de koudste en donkerste winterdagen zijn er planten die bloeien. Meer nog: sommige gewassen zijn net op hun mooist bij guur weer en frisse temperaturen. Het zijn geen uitbundige bloeiers zoals in de lente en de zomer, maar ingetogen winterse beautyís in zachte kleuren.
De Winterwandeling van de Plantentuin brengt je langs een vijftigtal bloeiende planten zoals de geurige winterkamperfoelie, het Koreaklokje met zijn fragiele witte bloemetjes en de Helleborus. Onderweg kom je langs reusachtige groepen sneeuwklokjes en vallen indrukwekkende boomstammen op zoals die van de Tibetkerselaar met zijn mahoniekleurige schors of die van de blauwe berk met zijn witroze papieren krullen. Wil je ook een winterbloeier in je tuin? Koop dan een Helleborus in onze Tuinwinkel. Het is een makkelijk plantje dat bijna overal groeit en gegarandeerd winterse bloemen geeft!

De folder met uitleg over de wintersbloeiers krijg je gratis bij het toegangsticket voor de Plantentuin. De wandeling duurt zoín twee uur, maar uiteraard stap je op je eigen tempo. Trek stevige schoenen of laarzen aan!

Dag van de Winterplant
Op zondag 26 januari tussen 14 en 16u worden de bezoekers opgewacht door de enthousiaste gidsen van de Plantentuin. Ze geven een antwoord op al je vragen over winterplanten!

Praktisch
Toegangsprijs 6 euro, 60+ en personen met beperkingen 5 euro, Ė18 jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis, studenten: 3 euro. Het ticket geeft toegang tot alle collecties van de Plantentuin waaronder het Plantenpaleis (deels in renovatie).
De Plantentuin is alle dagen open vanaf 9.30u
Nationale Plantentuin van BelgiŽ
Domein van Bouchout - Nieuwelaan, 38 - 1860 Meise (op 3 km van het Atomium)
A12 Brussel-Boom, uitrit 3 'Meise'
Openbaar vervoer: neem vanuit Station Brussel-Noord of vanaf metrostation Koning Boudewijn (metrolijn 6) de buslijn 250 of 251 van 'De Lijn'.
Info: www.plantentuinmeise.be Ė info@br.fgov.be


Bron: De Nationale Plantentuin van BelgiŽ Ė Meise

gepubliceerd op 20/1/2014
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]