Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Lichtgewicht potten en bakken met een robuuste uitstraling


Klik op de foto's om ze te vergroten.

De nieuwe lichtgewicht potten, bakken en schalen van EK Lite zijn bijna niet van echt hout, natuursteen of beton te onderscheiden. Pas op het moment dat je ze optilt, blijken ze verrassend licht te zijn. De UV-bestendige potten, bakken en schalen zijn vervaardigd volgens een uniek procédé waarbij kleipoeder door het extra verstevigd polyester gemengd wordt. Dankzij de kleipoeder hebben alle modellen uit deze collectie een natuurlijke en robuuste uitstraling.

Fotobijschrift: lichtgewicht potten en bakken met robuuste uitstraling

101 mogelijkheden
De EK Lite collectie telt maar liefst 40 modellen, van klein, groot, rond, vierkant, van hoog tot laag. De potten, bakken en schalen voor terras, daktuin en balkon kunnen op 101 manieren worden beplant. Zet blauwe hortensia’s in de hoge vierkante bakken met een houten look voor een romantisch accent. Een forse bak met betonlook en een beplanting van den en Campanula past op het terras met een strakke, moderne vormgeving. Geef de entree tot de tuin allure met een model in twee maten en een beplanting in een bloemkleur of beplant een grote schaal met varens voor een natuurlijk accent op het terras. En voor de EK Lite hangschalen gevuld met zomerbloeiers is zelfs in de allerkleinste tuin plaats.

Afwatering
Om ervoor te zorgen dat planten niet ‘verdrinken’ is een goede afwatering belangrijk. In tegenstelling tot veel potten zijn de EK Lite potten standaard voorzien van bodemgaten. Als je er een flinke potscherf oplegt, zorg je ervoor dat het afvoergat vrij blijft van wortels en grond. Ook nieuw in de collectie van EK Lite zijn de waterdichte schalen speciaal gemaakt voor waterplanten. Zo creëer je heel eenvoudig een minivijver op balkon of terras.

Altijd buiten
De potten, bakken en schalen van de EK Lite met winterharde vaste planten en heesters kunnen het hele jaar buiten blijven. Ze zijn vorstbestendig (tot min 10 graden vorst) maar zorg er wel voor dat het water weg kan vloeien (via het bodemgaten van de potten). Beplant ze bijvoorbeeld met winterharde cyclamen, sierkolen, bessenplanten, winterviooltjes, winterheide en, niet te vergeten, bloembollen. Geef de potten een plek die goed zichtbaar is vanuit het huis en geniet er ook de hele winter van.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.potterie.eu


Bron: BTP Home and Garden

gepubliceerd op 23/2/2012
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]