Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Pottenkijken in eigen tuin: Terracotta voor terras en tuin


Klik op de foto's om ze te vergroten.

Terracotta, Italiaans voor gebakken klei, is een natuurlijk materiaal met een vriendelijke, pure uitstraling die bij alle tuinstijlen past. Potten en bakken van terracotta sluiten helemaal aan bij de nu heersende natuurtrend in huis en tuin.

Italiaanse ambacht
Een van de grootste producenten van Italiaans terracotta is Deroma. Al meer dan 50 jaar produceert Deroma terracotta potterie, waarvoor de klei op een ecologisch verantwoorde manier wordt gewonnen. Tot de machinaal geproduceerde serie behoren naast de nieuwe modellen ook de bekende bloempotten die bij onze omaís al op de vensterbank en op het terras stonden. Dit nog altijd populaire model is verkrijgbaar in talloze maten, van cactuspotje tot forse bloempot waarin met een gemak een boompje past. De potten en bakken van de exclusieve Terracino-lijn van Deroma worden stuk voor stuk op ambachtelijke wijze vervaardigd.

Foto: Terracotta potten voor terras en tuin

Veelzijdig
De Terracotta collectie van Deroma is zo veelzijdig dat er voor iedere tuinstijl wel een paar passende modellen te vinden zijn. Voor de loungehoek in een moderne tuin met strakke vormgeving zijn de hoge, gladde potten perfect. Met citrusboompjes, laurier, oleander en bougainvillea in terracotta bakken creŽer je die heerlijke sfeer van het zonnige zuiden op eigen terras. Wil je de voortuin allure geven? Zet links en rechts van de entree XL potten met buxusboompjes op stam. In een romantische tuin met buxushagen en rozen zijn de terracotta potten en bakken met reliŽf helemaal op hun plaats. De kleinere maten uit de collectie van Deroma zijn geschikt voor een plantenverzameling op de tuintafel. Terracotta poten en bakken lenen zich vanzelfsprekend ook voor planten in het interieur, van palmen in de serre, varens in de badkamer tot kruiden in de keuken.

Vorstbestendig
Het terracotta van Deroma is ongeglazuurd, waardoor de potten en bakken licht poreus zijn. Daardoor onttrekt het aardewerk vocht aan de potkluit waarna het op een natuurlijke manier verdampt. De grond zal daardoor nooit zo nat worden dat de planten Ďverdrinkení. Terracotta potten en bakken van Deroma zijn verkrijgbaar in vele maten, van 4 tot 80 cm doorsnee en van 4 tot 80 cm hoog. Alleen potten en bakken van de vorstbestendige Terracino-lijn kunnen gegarandeerd zonder schade tot een temperatuur van 15 graden onder nul buiten blijven staan.

Terracotta potten (in diverse prijsklassen) zijn onder meer verkrijgbaar bij tuincentra. Kijk voor meer informatie op www.potterie.eu


Bron: BTP Home and Garden

gepubliceerd op 29/8/2011
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]