Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Haagsnoei met een elektrische heggenschaar


Klik op de foto's om ze te vergroten.


Een haag in België en Nederland bestaat meestal uit Liguster, laurier, beuk, hulst, zuurbes, Taxus, klimop of coniferen. Maar er zijn ook gemengde hagen van heesters als meidoorn en els. Door regelmatig te snoeien zorg je voor een goed vertakte haag die mooi dicht wordt en zijn vorm behoudt. Uiteraard houd je met snoeien ook de afmetingen van een haag binnen de perken. Snoeien doe je aan het eind van het voorjaar (vóór de langste dag) en aan het eind van de zomer. Let in het voorjaar wel goed op of er vogels in de haag nestelen!

Fotobijschrift: Heesters en struiken snoei je eenvoudig met een elektrische heggenschaar
Snoeien op hoog niveau met de SabreCut van Flymo.


Heggenscharen
Het snoeien van hagen is een fluitje van een cent als je het juiste gereedschap gebruikt. Met de krachtige elektrische EasiCut heggenscharen van Flymo werk je gemakkelijk en veilig. Het gebruik van ladders wordt bovendien geminimaliseerd omdat de lichtgewicht heggenscharen door hun unieke ergonomisch ontwikkelde achterhandgreep perfect zijn om moeilijk bereikbare takken gemakkelijk en comfortabel te snoeien. De innovatieve heggenschaar is verkrijgbaar met verschillende meslengtes (van 42 tot 60 centimeter). De EasiCut heggenschaar is voorzien van een ingenieus veiligheidssysteem voor zowel verticaal als horizontaal snoeien. Flymo heeft behalve elektrische ook heggenscharen met accu.

Op niveau
De handige Multi-Tool Sabre Cut van Flymo is een heggenschaar, grastrimmer, bladblazer en snoeizaag in één. De verschillende ‘units’ plaats je eenvoudig op de telescopische steel. Zo snoei je, zonder trap, eenvoudig hoge hagen en na de klus ruim je het kleine snoeiafval op met de blaasfunctie. De Sabre Cut werkt op een accu en de ‘units’ zijn makkelijk op te bergen dankzij een compact ophangsysteem.

Snoeitip: Heeft het geregend? Veel hagen snoeien makkelijker als ze een beetje vochtig zijn in plaats van kurkdroog.

Kijk voor meer informatie op www.flymo.com


Bron: Flymo

gepubliceerd op 18/7/2011
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]