Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Balcon Box: Zelf groenteboeren in eco plantenbak


Klik op de foto's om ze te vergroten.

Pokon introduceert een boeiende Balcon Box. Het is een watervaste plantenbak van gerecycled karton met duurzame kokosgrond waarmee je op ecologische wijze je eigen groenten en kruiden kunt kweken. Het is een alles-in-één pakket met een zeer smaakvol resultaat! De Balcon Box is op de vakbeurs GardenBusiness uitgeroepen tot beste tuinnoviteit van 2011.

Wonderlijk
De Balcon Box van Pokon is een plantenbak die geschikt is voor direct buitengebruik bijvoorbeeld op het balkon of het terras maar ook in de tuin. In de bak van gerecycled karton zit duurzame, samengeperste kokosgrond. Door toevoeging van water zet het uit en wordt het voedzame potgrond. Vervolgens zaai je het bijgeleverde plantenzaad in de bak. Het kweekproces begint dan direct. Je kunt kiezen uit twee verschillende Balcon Boxen: salade (met tomaten, sla en basilicum) of tuinkruiden (peterselie, basilicum en bieslook). Na het zaaien duurt het ongeveer drie weken voor dat je de eerste smaakvolle oogst kunt binnen halen.

Foto 1: Balcon Box voor salade
Foto 2: Balcon Box voor tuinkruiden


Verzorging
Het groenteboeren met de Balcon Box van Pokon is zeer eenvoudig en vraagt geen groene vingers. De grond verkleurt als het tijd is om water te geven en bevat voor drie maanden plantenvoeding. Daarna kun je de planten voeden met de biologische voeding van Pokon voor groenten en kruiden. Zo kun je tot ver in het najaar oogsten van wat je hebt gezaaid. Aan het eind van het tuinseizoen kun je de plantresten met de grond in de GFT container gooien. De plantenbak kan in de papiercontainer. Zo wordt de Balcon Box opnieuw 100% gerecycled!
De Balcon Box (bak, grond en zaadjes) van Pokon is vanaf mei verkrijgbaar bij tuincentra.

Kijk voor meer informatie op www.balconbox.com


Bron: Pokon

gepubliceerd op 26/5/2011
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]