Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Vijvers & Koi, vijverbibliotheek

In de kijker

Even voorstellen
Als ik niet in de tuin bezig ben of aan mijn Koi vijver, dan kan je me zeker achter mijn pc vinden om een artikel te schrijven voor mijn site. En ben ik niet bezig een artikel te schrijven dan is het zeker om aan de site enkel aanpassingen uit te voeren om de website op toe date te houden. De site waar ik over spreek is de grootste bibliotheek op gebied van alles wat te maken heeft over vijvers en koi.

Mijn site heet ďVijvers & KoiĒ en is te vinden op http://www.vijversenkoi.be en http://www.vijversenkoi.nl

In april 2003 besloot ik een site te maken over alles wat maken had met vijvers en op 5 mei 2003 zag "Vijvers & Koi" het levenslicht. Deze site is een objectieve onafhankelijke informatiebron die gericht is op zowel de beginnende als de meest doorwinterde vijver- en koiliefhebber. Wanneer u onze website bezoekt zult u al snel merken dat hij boordevol boeiende informatie staat m.b.t. het vijvergebeuren. U vindt er artikels en foto's over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals bijv.: koi, siervissen, waterplanten, vijveronderhoud, filtratie, visziekten,e.d. meer.
Deze artikels zijn van een zeer goede kwaliteit aangezien ze geschreven werden door professionele schrijvers en specialisten ter zake. Deze mensen staan ook paraat om de bezoekers te helpen met hun vijverproblemen. Hiervoor kunnen zij terecht op ons forum. Dit forum is er natuurlijk niet alleen om problemen op te lossen, maar ook als men meer informatie wilt over een bepaald onderwerp, kan men zijn vraag op dat forum zonder probleem stellen.

De artikels zijn onderverdeelt in volgende categorieŽn:
 • Algemene: Algemene informatieve over artikels die bij geen bepaalde categorieŽn thuis horen, zoals vb onderhoud van de vijver in de lente, zomen, herfst of winter.
 • Koi: Algemene artikels m.b.t. de Japanse Koi, vijverfauna, aanleg, techniek enz.
 • Siervijver: Algemene artikels m.b.t. de vijverfauna, aanleg, techniek enz.
 • Siervissen en andere waterdieren: Algemene artikels m.b.t. de Siervissen, kikkers en salamanders, de steur enz.
 • Visgezondheid en -ziekten: Artikels over visziekten, diagnose, ziektebeeld, behandelingen, en voeding.
 • Natuur vijver: Algemene artikels m.b.t. de vijverfauna, aanleg, techniek, enz.
 • Waterplanten: Artikels m.b.t. de vijverflora zoals de aanleg, hoe in manden poten, kleur van bloem en blad, de functies enz....
 • Zwemvijver: Algemene artikels m.b.t. de vijverfauna, aanleg, techniek enz.
 • EncyclopedieŽn Woordenboek: Volledige EncyclopedieŽn woorden.
 • Fotoalbum: De startpagina van de Fotoalbums.
 • Producten: Artikels over producten of materiaal voor de vijver, vissen, enz...
De mensen die meewerken aan onze website zijn:

Henri Ringer, deze man houdt zich bezig met de verbetering en optimalisatie van de waterkwaliteit.

Hugo Hoekstra houdt zich bezig met de steur.

Jozef Smeyers levert ons de artikels aan over waterplanten en is een kenner op dat gebied.

Louis Vanreusel, is ZNA Certified Local Judge en BKKS Judge voor officiŽle koi-wedstrijden. Bovendien is hij schrijver van het boek "Nishikigoi; een waaier van kleuren". Zijn specialisatie kunnen we dan ook terugvinden in het keuren en beoordelen van koivariŽteiten.

Natuurlijk hebben we ook Maarten Lammens, die is dierenarts en heeft de afdeling visziektes voor zich genomen. Hij is dan ook een grote bekende als dierenarts. Maarten Lammens heet trouwens een nieuw boek uitgebracht: ďDE KOIDOKTERĒ.

Ada Hofman u wel bekent van haar grote toontuin in Nederland en haar boeken.

Jean Vanhoof u ook wel bekent van enkele boeken en zijn kennis over zwemvijvers.

Verder mag ik mijn medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor het forum niet vergeten:
Moderators Forum & Medewerkers:
Marc Brondel & Etienne Goderis

Ik zelf, Eric Buedts, ben houder van het Certificaat van de gerenommeerde opleiding betreffende visziekten van de Nederlandse dierenarts Dr. Blom. Verder ben ik gespecialiseerd in vijveraanleg en filtering en heb ik een meer algemene kennis over andere vijvergerelateerde onderwerpen. Ik ben dan ook de webmaster. Onze website wordt getuurd door een database die volledig geprogrammeerd is in Php, wat resulteert in een zeer dynamische site.

De site heeft echter nog veel meer te bieden. Zo hebben we fotoalbums waar we o.a. foto's plaatsen die ons worden toegestuurd door bezoekers en een fotoalbum die verband heeft op de bestaande artikels met uitleg. We bieden ook een uitgebreide Bedrijvengids aan met gedetailleerde informatie over bedrijven met vijvergebonden activiteiten in BelgiŽ en Nederland. Hierin zijn ook dierenartsen opgenomen wat vrij uniek is op het internet. Verder geven wij 2 maandelijks een gratis E-zine uit met daarin het laatste nieuws over onze site, op til staande evenementen, nieuwe artikels, enz...

Deze E-zine wordt ontworpen en samengesteld door Raf Segers

Natuurlijk wil ik ook niet vergeten dat Frans Verkerk zijn aandeel heeft in bepaalde Design ontwerpen.

Tenslotte vindt u op onze site ook nog een Zoekertjesrubriek op het forum en een Agenda met vermelding van alle vijver- en tuingebonden evenementen. In de korte tijd dat we bezig zijn, dat is nu 1 jaar, halen we toch bijna de kaap van de 1.000 echte bezoekers per dag (dus geen hits) en zijn we er bovendien in geslaagd partnerships op te bouwen met de grootste Nederlandstalige vijver- en tuinsites.

Het is ook mogelijk om sommige van onze mensen te vragen voor voordrachten, cursussen of seminaries. Meer info hierover vindt u in de rubriek: Wie zijn wij?

Ik wil met dit schrijven u op de hoogte brengen van ons bestaan. Misschien zou het u ook kunnen interesseren om op ons een beroep te doen bij ťťn of andere gelegenheid. Ik zou voordrachten kunnen houden en zou u kunnen adviseren over de vijver en de Koi, enzÖ.. Misschien kunnen wij samenwerken bij uw programmaís die u maakt over de tuin, waar ik dan kan helpen over de vijver en de Koi. U kan steeds een beroep op mij doen.

Ik groet u vriendelijk.

Eric Buedts, Website Vijvers & Koi

E-mail: webmaster@vijversenkoi.be


gepubliceerd op 4/9/2004
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]