Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

VLACO, Vlaamse Compostorganisatie vzw


Klik op de foto's om ze te vergroten.

In de kijker VLACO COMPOST
De bodem in je tuin is na het bouwen of na jarenlang gebruik vaak verdicht, verschraald en arm aan humus. Compost is een ideale, milieuvriendelijke bodemverbeteraar waarmee je je tuingrond opnieuw voor tientallen jaren van de nodige humus voorziet. Compost maakt zandige gronden beter vochthoudend (humus!) en zwaardere klei- of leemgronden zachter en beter bewerkbaar.

Product

Kwaliteitsgarantie
VLACO vzw controleert als onafhankelijke instantie de kwaliteit bij 23 aangesloten composteerders. Compost die voldoet aan de hoogste normen krijgt het VLACO-kwaliteits label.

Informatiecentrum compostgebruik
Compost wordt als professioneel product gebruikt bij tuinaanleg (infrezen), in borders met eenjarigen, vaste planten of rozen (mulchlaag van enkele centimeters), als basisbemesting van struiken en bomen, en in de moestuin. Via deze site kan een gedetailleerde folders gratis besteld worden.

Informatiecentrum thuiscomposteren
VLACO vzw is een informatiecentrum inzake thuiscomposteren en afvalarm tuinieren. Ism met de Vlaamse gemeenten en intercommunales worden hiertoe compostmeestercursussen ingericht. Hoe gebruik ik een vat? Kan ik mijn tuin afvalarm aanleggen? Vele vragen waarmee je terecht kan bij de lokale compostmeester of op de VLACO-site: http://www.vlaco.be

Bedrijfsvoorstelling

VLACO vzw is een samenwerkingsverband van de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) met de Vlaamse milieu-intercommunales en compostproducenten. VLACO bestaat uit een gespecialiseerd team van een bodemdeskundige, kwaliteitsingenieur, ingenieur groenvoorziening en een projectingenieur.

Bereikbaarheid

Compost kan je aankopen rechtstreeks bij de compostproducent (adressen vind je op de VLACO-website) http://www.vlaco.be , of via je tuinaannemer of tuinhandelaar. In enkele regioís kan je ook compost aankopen op het containerpark. Het goedkoopst kan je compost afhalen met de aanhangwagen. Voor grotere hoeveelheden (bij aanleg van een tuin) kan je compost met de vrachtwagen laten leveren. De prijs voor compost in bulk aangekocht variŽert naargelang de hoeveelheid tussen de 4 en 10 euro per 1000 liter.Compost in zakken is beduidend duurder, maar wel erg handig. Een aantal compostproducenten verkoopt compost in voorgevulde zakken. De compost kost dan 2 ŗ 3 euro per zak. Ook in sommige tuincentra kan je opgezakte compost vinden.

Een mooie tuin begint met een gezonde bodem
gepubliceerd op 28/7/2003
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]