Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Vlaamse Bonsai vereniging vzw

In de kijker De Vlaamse Bonsai vereniging bestaat sinds 1977. Ze brengt bonsai liefhebbers bij elkaar. Van prille beginner tot de gevorderde, ze kunnen allemaal bij ons terecht.

De dag van vandaag groepeert de VBV een aantal clubs met een zelfstandig karakter. De clubs zijn verspreid over gans Vlaanderen. Allen samen bieden ze de aangesloten leden meer dan vijftig activiteiten per jaar. Door de unieke samenwerkingsformule mogen de leden van een club gratis deelnemen aan de activiteiten van alle clubs. Bovendien kunnen ze genieten van een ruime service.

Verken de site, of beter nog, kom vrijblijvend kennis maken op een activiteit van een club naar keuze.

Lid worden?
Om lid te worden volstaat het om een storting te doen van €45 op rekeningnummer 068-2172348-60 van de VBV mededeling: nieuw lid en de club ... van uw keuze.
Stuur zeker ook een mail naar penningmeester vbv@euphonynet.be met uw adresgegevens.
In ruil bent u een jaar lang lid en krijg u toegang tot alle vergaderingen en activiteiten van alle clubs en ontvangt u het blad "Bonsai".

De afdelingen
VBV Clubs in gans Vlaanderen verwachten u op hun vergaderingen. Ze komen minstens acht keer per jaar samen.

Wat doen ze?
Werken aan eigen bomen, workshops, demo’s en lezingen. Af en toe een tentoonstelling en boombesprekingen. U kan er boeken en tijdschriften inkijken. Soms is er een uitstap. En in de eerste plaats zijn de vergaderingen een ontmoetingsplaats voor bonsai liefhebbers waar men tips uitwisselt, planten ruilt en waar men wellicht ook nieuwe vrienden maakt.

Zin in meer contacten? Geen nood, elk lid mag al de vergaderingen van alle VBV clubs bijwonen. Meer dan vijftig activiteiten per jaar staan zo voor u open!

De algemene vergaderingen
Twee keer per jaar is een VBV club gastheer voor een vergadering voor clubs.
Internationale demonstratoren tonen hun kunnen. Ze passen de nieuwste technieken toe op uitstekend materiaal.
Leermomenten die elke bonsaïst verder helpen in zijn hobby.
Deze plaatsen zijn ook de plaats bij uitstek om in contact te komen met leden uit gans Vlaanderen.

Het tijdschrift
Vier maal per jaar verschijnt een tijdschrift. Full color op 36 bladzijden brengt het verslagen over demo’s, nieuwe technieken, bespreking van soorten en stijlen, nieuws over de actuele Japanse bonsai-cultuur en – niet onbelangrijk – foto’s van de beste Europese bonsai.

Nationale en internationale contacten
De Vlaamse Bonsai Vereniging stond mee aan de wieg van de Belgische en de Europese koepelorganisaties.
De FBBC, Federiation of Belgian Bonsai Clubs, verenigt heel wat Waalse, Brusselse en Vlaamse clubs. Via onze VBV clubs onderhouden we de contacten met de andere leden.
De VBV was medeoprichter van EBA, European Bonsai Association. Meer dan twintig Europese landen komen jaarlijks samen op het Europees Bonsai Congres waar het hele wereldforum aanwezig is. Jaarlijks zijn ook leden van de Vlaamse bonsai vereniging present.

Aandacht voor jong talent
Leden die willen doorzetten in de bonsaiwereld kunnen via hun afdeling deelnemen aan de Belgische wedstrijd voor nieuw bonsai talent. De winnaar daarvan neemt deel aan de Europese finale.

Marc De Beule, voorzitter Vlaamse Bonsai Vereniging

Website: www.vlaamsebonsai.be

gepubliceerd op 5/3/2002
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]